Novosti

Na sajmu u Saudijskoj Arabiji, kompanija “Igman” Konjic sklopila dva ugovora ukupne vrijednosti od 80 miliona KM


Kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic danas je na sajmu vojne industrije “World Defense Show 2024” koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

Naime, sajam vojne industrije “World Defense Show” održava se od četvrtog do osmog februara u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

Ove godine je okupio više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su prisustvovali prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije “Igman” d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija “Igmana“, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

“Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdijevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije”, kazao je direktor kompanije Đahid Muratbegović.