Novosti

Grand kafa njeguje filsmku umjetnost i podržava mlade talente


Kao dugogodišnji ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, Grand kafa je, već tradicionalno, upriličila doručak i druženje sa mladim talentima i predstavnicima medija na Festivalskom trgu. Ugostili su preko stotinu mladih talenata iz svijeta filma koji su došli iz raznih krajeva svijeta.

Već godinama Grand kafa njeguje filmsku umjetnost i podržava mlade talente, te je i ove godine zvanični sponzor festivalskog programa koji nosi naziv „Grand kafa sa…“, u kojem će organizatori ugostiti i razgovarati sa mnogobrojnim poznatim licima iz svijeta filma.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo već šestu godinu zaredom ponosni sponzor najvećeg filmskog festivala u regiji. Tradicionalno se družimo sa mladim talentima prvo jutro festivala. Podršku im pružamo i kroz projekat kreiranja festivalske šoljice koji je i ove godine aktuelan. Predstavićemo 8 najboljih radova od koji će posjetioci imati priliku da izaberu najbolji. Grand kafa je večeras domaćin projekcije u Kinu Metalac gdje će gledaoce na sjedištima dočekati letak sa informacijama i mehanizmom glasanja za najbolju šoljicu. Svi koji budu glasali će na izlazu dobiti poklon Grand kafe. I na ovogodišnjem izdanju SFF-a posjetioci će imati priliku da uz šoljicu Grand kafe uživaju u Festivalskom kafiću, centralnom mjestu svih događanja. – izjavio je Srđan Dabić, Brend menadžer Grand kafe u BiH.

Ove godine je predstavljeno prošlogodišnje pobjedničko rješenje šoljice i autorici je tom prilikom uručena nagrada. Sanja Tomašević je danas primila nagradu od strane Grand kafe kao pobjednik prošlogodišnjeg konkursa i kreator Festivalske Grand šoljice 2023 sa ilustracijom koja je bila inspirisana i prožeta čarima dobrih starih filmskih klasika.

Poklon set sa pobjedničkim radom će posjetioci moći pronaći u svim trgovinama u centru grada kao i na glavnom Festivalskom Box Officu već od 1. avgusta.

U narednih 7 dana, u centru zbivanja Festivala, očekuje nas ugodna festivalska atmosfera i šoljica vrhunske kafe jer „sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu“.