Novosti

Rami Jensen novi je predsjednik i izvršni direktor JYSKa


Prvog septembra 2023. godine u JYSKu će se dogoditi velika promjena, 44-godišnji Rami Jensen preuzima poziciju predsjednika trgovačkog lanca, čime postaje treća osoba u historiji JYSKa koja obnaša tu dužnost.

Rami je većinu svoje karijere proveo upravo u JYSKu, gdje je 1994. godine počeo raditi kao pripravnik u prodavnici u Esbjergu u Danskoj. Prošle je godine postao zamjenik predsjednika i izvršni direktor JYSKa, a s početkom septembra preuzima odgovornost za više od 3.300 prodavnica u 48 zemalja i više od 30.000 zaposlenika.

Rami je blisko sarađivao sa bivšim predsjednikom i izvršnim direktorom, Janom Bøghom, kako bi osigurao glatku tranziciju koja ne ometa svakodnevne poslovne procese. Stoga su se promjene u organizaciji lakše odvijale, a njegov izvršni menadžment je već započeo sa novim dužnostima.

„Radujem se što ću u potpunosti preuzeti ulogu predsjednika i izvršnog direktora JYSKa. JYSK je kompanija koja kontinuirano ostvaruje rekordne rezultate i raste otkako ga je 1979. godine osnovao Lars Larsen, a kasnije kao predsjednik i izvršni direktor vodio Jan Bøgh. Veliki je zadatak i izazov nastaviti njihov put, ali sam siguran da ćemo, ako ostanemo vjerni temeljnim vrijednostima JYSKa, nastaviti rasti i razvijati kompaniju”, rekao je gospodin Jensen.

Nakon pripravničke pozicije, Rami je svoj karijerni put nastavio kao District Manager za područje Kopenhagena, zatim kao Country Director za JYSK u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj te konačno na poziciji izvršnog potpredsjednika za razvoj poslovanja i maloprodaje. U 2018. godine je privremeno napustio JYSK kako bi postao izvršni direktor ILVAe, maloprodajne kompanije u vlasništvu Lars Larsen grupe, a u JYSK se vratio 2022. godine.

„JYSK mi je kontinuirano nudio prilike za lični i poslovni razvoj unutar kompanije. Uzbuđen sam zbog svega što je pred nama i veselim se sjajnim rezultatima koje ćemo zajedno ostvariti – kako za naše kupce, tako i za nas”, dodao je.

Ramiju je dobrodošlicu poželio i Jacob Brunsborg, predsjednik Lars Larsen grupe i sin osnivača kompanije, koji vjeruje da će kompaniju nastaviti voditi u pravom smjeru.

„Ramijeva karijera u JYSKu je zaista impresivna i siguran sam da će nastaviti voditi kompaniju kao pravi trgovac.”