Najava događaja

Registrirajte se za 6. digitalni samit Zapadnog Balkana


Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine će od 4. do 5. oktobra 2023. godine biti domaćin Šestog digitalnog samita Zapadnog Balkana, koji će se održati u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Ovaj samit ima za cilj unaprijediti saradnju i inovacije u digitalnoj sferi među zemljama Zapadnog Balkana, okupljajući industrijske lidere, političke donositelje odluka, visoke predstavnike vlada i ekonomija ovog regiona, Evropske komisije, kreatore poslovne politike, vodeće stručnjake iz oblasti tehnologije i preduzetnike.

U ova dva dana učesnici će imati priliku sudjelovati u informativnim diskusijama, prisustvovati panel-sesijama, istraživati najnovije tehnologije i umrežavati se sa sličnim pojedincima iz regiona i šire. Digitalni samit će poslužiti kao platforma za dijeljenje znanja, iskustava i najboljih praksi s ciljem poticanja digitalne transformacije i ekonomskog rasta na Zapadnom Balkanu.

Osim toga, Samit će pružiti odličnu priliku kompanijama iz sektora informacione i komunikacione tehnologije iz Bosne i Hercegovine da predstave svoja inovativna poslovna rješenja te uspostave nova partnerstva s predstavnicima poslovne zajednice sa Zapadnog Balkana, kao i drugim relevantnim akterima iz cijele Evrope koji se bave razvojem tehnologije.

Sve zainteresirane kompanije, start-upi i pojedinci koji žele prisustvovati ovom značajnom događaju mogu se registrirati putem zvanične internetske stranice Digitalnog samita WB6: https://digitalsummitwb6.com/.

Za dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite organizacionom timu putem e-mail adrese: [email protected].

Ovogodišnji Samit prati akcioni plan dokumenta „Zajedničko regionalno djelovanje“ (Common Regional Market – CRM), usvojenog 10. novembra 2020. godine u Sofiji za period 2021-2024. godine. Ovim planom su se ekonomije Zapadnog Balkana obavezale na zajednički rad na integraciji regiona u panevropsku digitalnu zonu.