Biznis

Najstariji lanac drogerija u Evropi stiže na Zapadni Balkan



Njemački lanac drogerija Rossmann planira širenje maloprodajne mreže na Balkanu ulaskom na tržišta Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Kompanija Rossmann bilježi pozitivne poslovne rezultate na svim evropskim tržištima. U 2022. godini, Rossmann je ostvario rekordan rast prodaje od 12,5 milijardi eura, prenosi Retail Serbia.

Rossmann je nedavno saopštio i da je uspostavio saradnju sa ASPIAG (Spar Austria) grupom i da će asortiman Rossmanna biti dostupan u Spar prodavnicama u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i sjevernom dijelu Italije. Takođe, najavljena je saradnja s kineskim lancem supermarketa.

Rossmann je kroz partnerstvo i franšizni sistem poslovanja odnedavno prisutan u Azerbejdžanu.

Prema izvještaju njemačkog WIRTSCHAFTSFORUM-a, Rossmann planira širenje na Balkanu i ulazak na tržišta Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Na upit portala Retail Serbia, iz centrale Rossmanna u Njemačkoj nisu željeli da iznose detalje o daljem širenju maloprodajne mreže i ulasku na nova tržišta.

Rossmann je najstariji lanac drogerija u Evropi. Prvi objekat otvoren je u Njemačkoj 1972. godine. Kompanija posluje na više od 4.500 lokacija širom Evrope i zapošljava 60.000 radnika.