Lifestyle

Kompanija JYSK nagradila zaposlene u BiH – isplaćeno više od 335 hiljada KM bonusa


JYSK ponovno na prestižnoj Forbes listi najboljih poslodavaca

Pored ovog izuzetnog uspjeha, JYSK se i ove godine našao na prestižnoj Forbes listi poslodavaca. Ovo priznanje svakako potvrđuje posvećenost kompanije stvaranju podsticajnog radnog okruženja za svoje zaposlene.

Igor Opačić, retail manager JYSK BiH i Slovenija, istakao je važnost motivacije zaposlenih i podsticaja za dalji razvoj.

„Našim zaposlenima, pored brojnih edukacija i programa za usavršavanje, nastojimo da osiguramo prijatno radno okruženje i motiviramo ih u svakom smislu, pa i finansijskom. U svakoj od naših prodavnica, zaposlenima se pruža mogućnost da ostvare bonuse u skladu sa povećanjem prometa u odnosu na prethodnu godinu i ono šta je važno za visinu bonusa je da nema limita. Kako se bonus na promet dijeli na osnovu zajedničkih napora, nezavisno od radne pozicije u prodavnici, podstiče se izvanredni timski duh, a sve ovo zajedno doprinosi pružanju najkvalitetnije usluge našim kupcima. Posebno smo ponosni na naše prodavnice na Stupu u Sarajevu i Novom Sarajevu te Trebinju. Njihov rad u ključnim kategorijama nije samo doprinio velikom uspjehu, već su inspiracija za naš cijeli tim“, istakao je Opačić.

Tri najuspješnije prodavnice

Tokom finansijske godine 2022/2023., najuspješnija prodavnica sa najvećim isplaćenim godišnjim bonusom po zaposlenom bila je JYSK prodavnica u Trebinju gdje je svakom od zaposlenih isplaćeno gotovo 4.300 KM bonusa. Uz nju, najuspješnije su bile sarajevske JYSK prodavnice u Novom Sarajevu i na Stupu.

JYSK kontinuirano stavlja naglasak na stvaranju povoljnog i poticajnog okruženja za svoje zaposlenike, čime potiče izvanredne rezultate. U sklopu svog pristupa, JYSK redovno nagrađuje svoje zaposlene druženjima te dodatnim budžetima za ručkove i kafe, a provodi i internu anketu o zadovoljstvu zaposlenih (ESS), koja se može pohvaliti stopostotnim odazivom. Osim brige o svojim zaposlenicima, JYSK također kontinuirano nastoji poboljšati iskustvo svojih kupaca, što se najbolje vidi po novom Konceptu uređenja trgovina 3.0.

Prva JYSK prodavnica otvorena je u Danskoj 1979. godine, a danas ova kompanija posluje u 48 zemalja sa više od 3.300 prodavnica i webshopova. U BiH je kompanija JYSK nedavno otvorila svoju 29. prodavnicu i zapošljava više od 200 zaposlenika.