Novosti

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić pridružili se Upravi BBI banke


Nadzorni odbor Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH, imenovao je Ibru Osmanovića za člana Uprave Banke za poslovanje s pravnim licima i Hrvoja Lovrića za člana Uprave Banke zaduženog za Operacije i IT.

Ibro Osmanović

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić stekli su zavidno iskustvo tokom višegodišnjeg rada na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama, a koje obuhvata upravljanje kreditnim rizicima, struktuiranje posebnih kreditnih aranžmana, razvoj novih proizvoda u skladu s potrebama tržišta, poboljšanje kvalitete organizacije poslovanja, digitalnu transformaciju i uvođenju digitalnih rješenja koja su unaprijedila cjelokupan bankarski sistem u Bosni i Hercegovini.

Hrvoje Lovrić

Novi članovi Uprave, pridružuju se postojećoj Upravi, koju čine predsjednik Uprave, Alek Bakalović, Azra Hadžiomeragić, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i Jasmina Dobrača, članica Uprave za rizike i finansije. Uprava, ojačana novim članovima, omogućit će dodatnu učinkovitost i modernizirati poslovanje Banke u skladu s potrebama bh. tržišta i najvišim standardima poslovanja, ali i jačati povjerenje klijenata.