Novosti

Woman.Comm Club pružio podršku Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”


Predstavnici Woman.Comm Cluba su posjetili Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i tom prilikom uručili donaciju u iznosu od 1000 KM. Ova donacija proizlazi iz prodanih kotizacija za Woman.Comm konferenciju održanu 24. i 25. oktobra u hotelu Hills na Ilidži.

U razgovoru s direktorom Udruženja, Club je istakao želju za dugoročnom saradnjom i aktivnim učešćem u svim budućim projektima. Ovim putem su potvrdili posvećenost pružanju podrške ne samo financijski, već i kroz angažman u aktivnostima koje unapređuju kvalitetu života djece oboljele od raka i njihovih porodica.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” od svog osnivanja 2003. godine sprovodi niz humanitarnih projekata, a najprepoznatljiviji među njima je Roditeljska kuća u Sarajevu. Ova kuća pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku oboljeloj djeci i njihovim porodicama. Također, organiziraju rehabilitacione kampove, pomažu u nabavci lijekova i medicinske opreme te pružaju podršku tretmanima u inostranstvu. Misija Udruženja je omogućiti aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

“Naglašavamo da ova donacija predstavlja tek početak našeg angažmana u podršci ovom hvale vrijednom Udruženju. Pozivamo i druge da se pridruže i podrže rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” kako bismo zajedno omogućili djeci sretnije odrastanje.” izjavila je Irena Miličević Vukoja, direktorica Woman.Comm Cluba.