Novosti

Samir Šibonjić: Rez je važna agencija, zajedno ćemo raditi na kreiranju još povoljnijeg poslovnog ambijenta


Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona, Samir Šibonjić, posjetio je danas Regionalnu razvojnu agenciju za regiju Centralna BiH “REZ”

Tom prilikom obavljen je radni sastanak, pri čemu je tema bila dosadašnja saradnja između agencije i kantona, kao i konkretni projektni prijedlozi i ideje za projekte u oblastima privrede i ekonomskog razvoja. Takođe, urađena je analiza programa subvencioniranja troškova kod pokretanja poslovnih ideja, registracije i poslovanja privrednih subjekata sa područje Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu, a koji je finansirao i provodio Zeničko – dobojsko kanton, dok je REZ pružao podršku u implementaciji.

Na kraju su vođeni razgovori o tome šta je to što Regionalna agencija može ponuditi kantonu, u smislu prijedloga za projekte koji se mogu realizirati kratkoročno i dugoročno, i šta je to što kanton može ponuditi agenciji kako bi ona radila u punom kapacitetu, sve u cilju unaprijedjenja saradnje na korist privrede Zeničko – dobjskog kntona i na obostrano zadovoljsvo.

“Razvojna agencija za centralnu BiH – REZ je jedna od najznačajnijih razvojnih agencija s obzirom na snagu i značaj koji ima privreda Zeničko – dobojskog kantona. Vjerujem da ćemo u budućnosti zajedničkim radom ovu Agenciju vratiti u središte zbivanja sa ciljem da još više unaprijedimo poslovni ambijent i konkurentske prednosti koje imamo stavimo u prvi plan. Mi smo tek na početku i ja sam uvjeren da će domaći i strani investitori iskoristiti povoljne okvirne uvjete za ulaganja koje nudi Zeničko – dobojsko kanton”, kazao je ministar Šibonjić.