Najava događaja

Međunarodni sajam privrede ‘Banja Luka EXPO 2024’ početkom aprila


U Banjoj Luci će naredne godine po prvi put biti održan Međunarodni sajam privrede „Banja Luka EXPO 2024“ kao platforma za susret privrednika iz svih zemalja regiona i Evrope.

Sajam „Banja Luka EXPO 2024“ bit će održan od 3. do 5. aprila u kompleksu „Univerzitetskog centra – Kampus“ u Banjoj Luci u organizaciji kompanija „Elite Fair“ d.o.o. Banja Luka i „RS Consulting & Trade“ d.o.o. Banja Luka.

Na sajmu će se okupiti privrednici iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Austrije, Kine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i ostalih zemalja Evrope. Veliko interesovanje za prvim velikim sajmom privrede u Banjoj Luci iskazale su mnoge priznate kompanije i svjetski brendovi.

Predsjednik Uprave sajma Slaviša Kovačević izjavio je da taj sajam privrede ima za cilj da preraste u mjesto okupljanja privrednika iz čitavog regiona, mjesto susreta, razmjene iskustava, ideja i vizija privrednika, mjesto povezivanja, saradnje i sklapanja partnerstava.

Najveći dosad sajam privrede u Banjoj Luci bit će održan se na ukupnoj površini više od 10.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, a priliku za predstavljanje imat će pivrednici iz različitih oblasti, od građevinarstva, metalske i elektroindustrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja.

Sajam će obuhvatiti niz pratećih aktivnosti kao što su panel diskusije privrednika, tematska predavanja, kao i B2B sastanci.

– Dosad imamo više od 250 prijavljenih izlagača, a u narednom periodu očekujemo nekoliko veoma važnih partnera da nam se priključi na sajmu, što je potvrda naše ideje da Banja Luka i Bosna i Hercegovina zaslužuju ovakav privredni događaj. Prijave su još uvijek u toku, ali je ostalo još malo mjesta, zato koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane kompanije da u što skorije vrijeme rezervišu svoje mjesto na jednom od najvećih regionalnih događaja, koji će se naredne godine održati u Banjoj Luci“, istakao je Kovačević.