Novosti

I ove godine donacija dm-a za djecu bez roditeljskog staranja Doma u Tuzli


Donacija proizvoda za Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli koja je realizirana prošle godine za vrijeme novogodišnjih praznika, ove godine postala je tradicijom. Na inicijativu influensera Mirze Mustafagića, dm je ponovo obradovao 60 štićenika ovog Centra starosti do 18 godina donacijom proizvoda u vrijednosti od 1.000 KM.

Moja je sreća i radost surađivati sa profesionalcima kakav je dm BiH. Na moj jedan poziv su odmah odgovorili potvrdno da naša priča koju smo počeli prethodne godine polako postane tradicija. Kada sam kontaktirao direktoricu Centra gđu. Amilu Šećerbegović, rekla mi je da im je prošlogodišnja donacija trajala gotovo cijelu godinu. To je zaista veliko. Radost je dm zvati svojim prijateljima i partnerima, kazao je Mirza Mustafagić.

U pripremi, pakovanju i uručenju donacije i ove godine učestovavale su dm zaposlenice iz tuzlanskih dm prodavnica, Martina Pavić i Dženita Ibrahimović. Kompanija dm njeguje poslovnu filozofiju da svim zaposlenicima jednom godišnje pokloni dan oslobođen od poslovnih obaveza, kako bi obavili društveno koristan rad.

To je bio jako poseban i emotivan trenutak. Nismo svjesni koliko smo sretni mi koji imamo doslovno sve, dok ova mala nedužna bića tako malo traže, a daju tako puno ljubavi. Zahvalna sam što radim u kompaniji koja mi je omogućila da učestvujemo u ovako humanoj akciji  – rado ćemo se ponovo odazvati ovom i sličnim događajima”, izjavila je Martina Pavić.

Prilikom uručenja donacije, štićenici Ustanove su pripremili zabavni program za goste.

Drago mi je da postoje ustanove, poput Doma, koje pružaju toplinu djeci. Pri uručenju donacije bilo je veoma emotivno, djeca su nam pripremila malu predstavu. Sretna sam što sam bila dijelom ove prelijepe priče,  izjavila je Dženita Ibrahimović.

Prošlogodišnja donacija proizvoda dm robne marke potrajala je gotovo cijelu godinu.

S pravom možemo reći da prelazi u tradiciju da Novu godinu dočekujemo s velikim prijateljima Doma. Obezbijedili su nam higijenske potrepštine za naše štićenike i veoma smo zahvalni na podršci koju nam pružaju“, izjavila je Amila Šećerbegović, direktorica Doma. 

Kompanija dm nastavlja biti aktivan član lokalne zajednice i zajedno s njenim članovima raditi na činjenju dobra.