Turizam i ekologija

Turistički dragulj u Konjicu: Otvoren Hotel “Han Jelica”


Konjic, poznat po svojoj prirodnoj ljepoti, dočekao je 2024. godinu s proširenim turističkim ponudama. Hotel “Han Jelica”, otvoren prvog dana nove godine, donosi nova iskustva i mogućnosti posjetiteljima ovog čarobnog grada.

Smješten samo 15 kilometara od samog Konjica, Hotel “Han Jelica” predstavlja ambiciozan projekt kompanije PBP iz Konjica, koja već godinama uspješno posluje u sektoru ugostiteljstva. Novi hotel, smješten na putu prema Blatačkom jezeru, Lukomiru i Čuhovićima, nudi 14 moderno opremljenih smještajnih jedinica s predivnim pogledom na planinu Jelicu.

Ono što čini ovaj hotel jedinstvenim jest njegova ponuda za ljubitelje skijanja. U neposrednoj blizini, posjetitelji će pronaći ski stazu dugu 300 metara i ski lift, stvarajući idealne uslove za sve, od početnika do iskusnih skijaša.

Muhamed Novalić, direktor PBP kompanije iz Konjica, ističe kako je planina Jelica idealna lokacija za ovakav projekt, nudeći savršen spoj prirodne ljepote i zabave na snijegu.

Novalić naglašava da je cilj hotela pružiti lokalnoj djeci priliku da uče skijati bez napuštanja njihova grada.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, čestitao je na otvaranju novih smještajnih kapaciteta.

Izrazio je uvjerenje da će Hotel “Han Jelica” obogatiti turističku ponudu grada, nudeći nezaboravno iskustvo svim posjetiteljima.

Otvorenje Hotela “Han Jelica” označava pozitivan korak prema razvoju turizma u Konjicu.

Sada, grad ima više toga ponuditi svojim posjetiteljima, kombinirajući ljepotu prirode s udobnim i atraktivnim smještajem.

Očekuje se da će ovaj novi turistički dragulj privući posjetitelje iz cijelog svijeta i dodatno afirmirati Konjic kao turističku destinaciju koja vrijedi posjetiti.