Novosti

Gebrüder Weiss paketićima obradovao djecu bez roditeljskog staranja u BiH


U savremenom poslovnom svijetu gdje se često naglašavaju isključivo ekonomske vrijednosti, Gebrüder Weiss, međunarodna transportno-logistička kompanija, ističe se kao primjer kompanije koja dokazuje da uspjeh može ići ruku pod ruku s društvenom odgovornošću.

Sjedište kompanije u Lauterachu (Vorarlberg) ne predstavlja samo administrativni centar, već i polazište za opsežnu mrežu koja obuhvata više od 8.000 zaposlenika i 180 vlastitih podružnica. Djelatnost Gebrüder Weissa obuhvata ključne poslovne sektore – kopneni, vazdušni i brodski prijevoz tereta, te logistiku, čime pruža visokospecijalizirana industrijska rješenja.

Ono što izdvaja ovu kompaniju, osim poslovne infrastrukture, jest njezina angažiranost u društvenim inicijativama. Nedavna saradnja s Udruženjem Sara u Bosni i Hercegovini rezultirala je donacijom paketića djeci bez roditeljskog staranja, pružajući im toplinu i radost tokom novogodišnjih praznika. Ova inicijativa ne samo da svjedoči o društvenoj odgovornosti Gebrüder Weissa, već i postavlja standarde za integraciju humanitarnih akcija u temeljnu poslovnu filozofiju.

No, briga kompanije ne staje samo kod najmlađih članova zajednice. Gebrüder Weiss također ističe svoju predanost digitalizaciji kako bi unaprijedila usluge za svoje klijente. Uvođenje myGW portala u Bosni i Hercegovini predstavlja ključni korak prema transparentnosti, olakšavajući komunikaciju s klijentima i omogućujući praćenje pošiljki od početne do konačne destinacije.

Darivanje osmijeha djeci postalo je ne samo simbol društvene odgovornosti Gebrüder Weissa, već i integrirani dio identiteta ove logističke kompanije. Njezina inicijativa u Bosni i Hercegovini ne samo da potvrđuje njihovu predanost zajednici, već i postavlja standarde za poslovne subjekte kako bi integrirali humanitarne vrijednosti u svoju poslovnu filozofiju.