IT i Tehnologija

Galaxy AI je stigao u Bosnu i Hercegovinu


Samsung Galaxy S24 serija pametnih telefona, osvježena vještačkom inteligencijom (AI), svečano je predstavljena u Bosni i Hercegovini pod sloganom “Galaxy AI je stigao”. Nova serija sa inovativnim funkcijama privukla je veliku pažnju i izazvala oduševljenje gostiju promocije u Sarajevu.

Na zvaničnom predstavljanju gosti su, samo šest dana nakon svjetske promocije, imali priliku isprobati Samsung uređaje koji nas uvode u novu eru mobilnih telefona i osnažuju naše svakodnevno iskustvo korištenja.

Koktel radionica pod vodstvom majstora Edisa Duvnjaka bila je zabavna prilika ne samo da nauče kako pripremiti vrhunske napitke, već i da iskuse nove nivoe kreativnosti bilježenjem tih trenutaka uz pomoć novih Galaxy AI funkcija legendarne S serije.

“Pametni telefoni postaju glavna tačka pristupa vještačkoj inteligenciji, a Samsung Galaxy AI je  stigao prvi, kao iskra koja osvjetljava nove mogućnosti”, poručio je Senad Šabanović, iz kompanije Samsung i predstavio zvijezde večeri – Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra.

Osmišljeni da unaprijede komuniciranje na različitim jezicima, ali i omoguće stvaranje vlastitih remek djela u oblasti fotografije i videa, ovi uređaji su osnaženi inteligentnim tehnologijama koje će postati najpouzdaniji partner korisnika u svakodnevnim avanturama.

Istaknuto je da je ovo početak treće etape mobilnih telefona. Prva je bila dolazak interneta na telefone, druga etapa bila je ugrađivanje vrhunskih kamera sistema, a Samsung Galaxy S24 pokreće treću etapu, a to je etapa vještačke inteligencije na mobilnim telefonima.

Večer ispunjena uzbuđenjem završena je uz poruke da ljudi uz pomoć vještačke inteligencije mogu transformisati budućnost na bolje.

Novi Samsung flagship telefoni Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra sa svojim inovativnim kamerama i brzim procesorom na tržištu Bosne i Hercegovine do 30. januara dostupni su za prednarudžbe, koje donose posebne uštede. Više informacija potražite na linku.