Tema u fokusu

EuroExpress brza pošta praznike tradicionalno obilježila donacijama


U duhu praznične euforije kompanija EuroExpress brza pošta, lider u kurirskoj industriji sa preko 15 godina uspješnog poslovanja, uručila je donacije onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kroz svoju dugogodišnju posvećenost društvenoj odgovornosti, kompanija kontinuirano podržava veliki broj udruženja, a ove godine su novčanu pomoć usmjerili prema Udruženju Pomozi.ba, SOS Dječijim selima, Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”, Udruženju za mentalno nedovoljno razvijena lica Gradiška, Udruženju “Mozaik prijateljstva” te Crvenom krstu u Sarajevu.

Sa jasnom namjerom da poboljšaju uslove života u zajednici ovom značajnom donacijom imali su za cilj da onima kojima je pomoć najpotrebnija obezbjede praznike kakve svako zaslužuje.

Uz kontinuirano pomaganje socijalno ugroženim kategorijama, inovacije i efikasnost u poslovanju, EuroExpress brza pošta nastavlja postavljati standarde u kurirskoj industriji, prateći tehnološke trendove i unapređujući korisničku podršku. Društvena odgovornost jedan je od osnovnih postulata poslovanja ove kompanije, koja je tokom dugogodišnjeg uspješnog poslovanja uručila veliki broj donacija te sa ponosom ističu kako i njihovi zaposleni njeguju iste vrijednosti a to su još jednom dokazali tako što su samoinicijativno organizovali prikupljanje pomoći u vidu slatkiša i igračaka kako bi napravili novogodišnje paketiće i uručili ih djeci koja su članovi Udruženja “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke, dok su zaposleni u Prijedoru kupili paketiće koje su uručili djeci iz socijalno ugroženih porodica u ovom gradu.

”Neizostavni dio našeg poslovanja kojem smo duboko posvećeni su društveno odgovorne aktivnosti koje doprinose poboljšanju okruženja u kojem poslujemo. Tradicionalno, uvijek nastojimo da podijelimo naš uspjeh sa onima kojima je to najpotrebnije, i veliko mi je zadovoljstvo što smo i ovoga puta bili u prilici da unesemo radost i sreću u živote drugih. Naša posvećenost društvenoj odgovornosti nije samo obaveza, već duboko ukorijenjen dio naše korporativne kulture. Ono što me posebno raduje i na šta sam ponosan su naši zaposleni koji su još jednom pokazali izuzetnu solidarnost i timski duh. Njihov angažman i entuzijazam su ključni faktori koji omogućuju ostvarivanje pozitivnih promjena u zajednici a njihova predanost i želja da pomognu socijalno ugroženim porodicama pokazuju da imamo ne samo stručne i posvećene zaposlene, već i ljude sa velikim srcem. Nastojaćemo i dalje da budemo podrška zajednici u kojoj poslujemo, vjerujući da naša inicijativa može poslužiti kao inspiracija drugim kompanijama da slijede naš primjer. Kroz zajednički trud, možemo graditi bolje društvo i pružiti podršku onima kojima je to prijeko potrebno. Vjerujem u snagu zajedništva i uvjeren sam da samo zajedno možemo stvoriti pozitivne promjene u okolini u kojoj živimo i radimo.” izjavio je Generalni direktor Marinko Tomić.

Kompanija EuroExpress brza pošta društveno odgovornim poslovanjem nastoji podržati najugroženije kategorije stanovništva te donacijama žele podstaći i druge kompanije da pokažu humanost na djelu, jer za plemenitost i solidarnost treba samo dobra volja.