Novosti

Fortenova prodaje agrobiznis


Slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresovanih kupaca, Fortenova grupa (bivši Agrokor) je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda.

Neobvezujuće ponude mogućih kupaca Fortenova grupa očekuje krajem prvog kvartala, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje.

Kao i kod prodaje poslovnog područja zamrznute hrane koja je zaključena 2021. godine, nastavak ovog procesa zavisiće od kvaliteta neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera i biće usmjeren na one koji su, osim plaćanja fer cijene, spremni dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Fortenova grupa je u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagala, čime je podigla ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja.

Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 miliona eura.

Ukoliko bi do realizacije prodaje doista i došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za dalje smanjivanje zaduženosti Fortenova grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane.