Novosti

Neuspješna prodaja Hotela Internacional


Druga prodaja Hotela Internacional u Zenici proglašena je neuspješnom, budući da nije zaprimljena niti jedna ponuda za javno nadmetanje.

Stečajni upravnik Željezare Zenica u stečaju Jasmin Hadžirašidović je oglasio prodaju Hotela Internacional, a početna cijena iznosila je 9.180.000 KM.

“Plan je da u skladu sa utvrđenom dinamikom unovčenja stečajne mase odmah na narednoj sjednici Odbora povjerilaca kandidujemo odluku o trećoj prodaji. Očekujem od Odbora, koji je u skladu sa zakonom ovlašten, da utvrdi uslove i način prodaje, te donese odluku o trećoj prodaji hotela Internacional, izjavio je Hadžirašidović.

Hotel Ineternacional je otvoren 1978. godine, kada je postao jedan od simbola Zenice. Otvoren je kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile zbog sklapanja dogovora sa Željezarom, a mogao je primiti do 120 gostiju među kojim su bili i brojni poznati i uticajni ljudi, piše Zenicainfo.

Prilikom posjeta zeničkoj Željezari, u ovom hotelu je boravio i Josip Broz Tito, koji je imao dvoetažni apartman.

Hotel Internacional je prvi put bio na prodaji u avgustu 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9 miliona i 118.000 KM.