Novosti

Prema suncu: 2 nedjeljna leta za Antalyu i Izmir u rasporedu letova SunExpressa za ljeto 2024.


SunExpress, zajedničko ulaganje Lufthanse i Turkish Airlinesa, obavljat će svoje prve letove sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo (SJJ) do Međunarodnog aerodroma Antalya (AYT) 3. marta 2024. godine i do Međunarodnog aerodroma Izmir (ADB) ) 21. aprila 2024. Aviokompanija, koja je od strane Skytraxa nagrađena kao najbolja avio kompanija za turistiku u Evropi, nudit će 2 nedjeljna leta za Antalyu i Izmir tokom ljetne sezone 2024.

„Sa najboljom avio kompanijom u Evropi, ko ne bi želio da uđe na letove za Antalyu i Izmir? Naš živahni i raznoliki rodni grad, Antalya i ‘biser Egejskog mora’, Izmir nudi sve što čini za uspješan odmor: odlično gostoprimstvo, fascinantnu kulturu, prekrasne plaže, kristalno čisto more, kao i odličnu kuhinju i nenadmašnu vrijednost za novac.” kaže Peter Glade, komercijalni direktor SunExpressa.

“Zahvaljujući aviokompaniji SunExpress, Izmir i Antalija postaju nove destinacije dostupne direktnim i redovnim letovima iz Sarajeva, pružajući našim građanima dodatnu priliku za istraživanje ljepota Turske. Siguran sam da će ove aviolije značajno doprinijeti razvoju turizma u Bosni i Hercegovini i Turskoj i radujem se našoj budućoj saradnji.” Izjavio je Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Antalya će imati 2 nedjeljna leta svakog četvrtka i nedjelje počevši od marta 2024. do kraja oktobra 2024. i Izmir sa 2 nedjeljna leta svakog četvrtka i nedjelje počevši od aprila 2024. do kraja oktobra 2024. SunExpress će također ponuditi nekoliko veza iz Sarajeva preko Antalije i Izmira do destinacija širom Turske i odabranih međunarodnih aerodroma kao što su Bejrut (BEY), Ercan (ECN) i Samarkand (SKD).