Najava događaja

Globalno aktuelne IT teme i vrhunski predavači  na 11. MS Community konferenciji u Konjicu


11. MS Community BiH konferencija, koja će se održati 18. i 19. aprila u Garden City Hotel & Resort Konjic, obećava bogat program predavanja, radionica i interaktivnih sesija, u fokusu kojih su najnoviji trendovi i inovacije u IT sektoru. Ovaj dvodnevni skup, koji se već etablirao kao ključni IT događaj u Bosni i Hercegovini a i šire, okupit će vodeće stručnjake i inovatore, sa posebnim naglaskom na napredak u cloud tehnologijama, razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i Internet of Things (IoT). Važno je istaknuti da je Grad Konjic prepoznao značaj ovog događaja, te je ove godine generalni pokrovitelj.

Jedanaesto izdanje konferencije ugostit će 16 Microsoft Most Valuable Professional (MVP) nagrađenih predavača i 4 Microsoft Regional Directors (RD), što dodatno potvrđuje njen visoki kvalitet i međunarodni značaj. Program konferencije obuhvata raznolike sesije, uključujući radionice na teme kao što su “Cloud Cookbook: Azure PowerClass”, “Microsoft 365 Administration, Security and Governance”, i “Navigating the Microservices Mesh: A Comprehensive Guide to .NET Service-to-Service Communication“, koje će voditi stručnjaci priznati na globalnom nivou. Više informacija o predavačima nalazi se na stranici predavača.

Predavanja će pokrivati širok spektar tema, od sigurnosti mobilnih uređaja i upravljanja cloud infrastrukturom, do izazova u primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu i razvoja aplikacija na AWS-u. Konferencija će također istražiti aktuelne teme kao što su generativna AI, sigurnost softverskih projekata i kvantna računala, pružajući uvid u najnovija dostignuća u IT industriji. Detaljne informacije o predavanjima i radionicama dostupne su na ovom linku.

U skladu sa sloganom “1nspire 1nnovate”, 11 MS Community teži da inspiriše učesnike na kreativnost i inovacije, promovišući razmjenu znanja i iskustava. „Od samog početka, naša konferencija je mjesto gdje se IT zajednica okuplja da dijeli znanje i iskustva. Ove godine posebno smo sretni što možemo ponuditi novi format i lokaciju, uz izuzetan skup predavača i tema“,  poručuju organizatori.

Zahvaljujući pristupačnim cijenama kotizacija, konferencija i mladima pruža izvanrednu priliku da se upoznaju s najnovijim IT trendovima. S obzirom na to da je broj raspoloživih mjesta ograničen, pozivaju se svi da se već danas registriraju putem https://konferencija.mscommunity.ba/registracija/.

Više informacija o ovogodišnjoj MS Community BiH konferenciji može se pronaći na:  https://konferencija.mscommunity.ba/  te na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn.