Novosti

U sklopu dm kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. podržan projekat “Dobrostanje kroz umjetnost ” 


U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Dobrostanje kroz umjetnost“ u organizaciji „Artemis savjetovanja“. Umjetničke radionice imale su za cilj pružiti prostor za izražavanje, samoposmatranje i izgradnju emocionalne otpornosti žena kroz umjetnost. U periodu od septembra do decembra 2023. godine, održane su radionice u Sarajevu, Visokom i Bosanskoj Krupi. Radionice u Sarajevu i Visokom je vodila psihologinja i integrativna terapeutkinja Miroslava Marjanović, dok je radionice u Bosanskoj Krupi vodila pedagoginja i sistemska porodična terapeutkinja u edukaciji Šejla Bjelopoljak.

Projekt je veoma dobro prihvaćen od strane žena, koje su se rado odazivale na radionice i bile spremne podijeliti svoje životne priče, koristeći razne vrste umjetnosti. Ono, što je većina učesnica reklo jeste da im je učestvovanje na radionicama donijelo veću svijest o sebi i svojim potrebama, a neke učesnice su se ohrabrile da pokrenu željene promjene u svojim životnim navikama, za koje do sada nisu bile spremne. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati priliku za ponovnu saradnju s novim idejama i širim krugom učesnica, izjavila je psihologinja i integrativna terapeutkinja Miroslava Marjanović.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.