Novosti

Aerodrom Mostar od jula planira uvesti liniju do Bejruta


Aerodroma Mostar na krilima uspješnih dogovora za uspostavu novih avionskih linija sa najvećim hercegovačkim gradom nastavlja pregovore za povezivanje sa novim destinacijama, a kako saznaje Klix.ba uskoro bi Mostar mogao biti povezan i sa Bejrutom.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel nam kaže da je avionska linija između Mostara i Bejruta moguća ovoga ljeta i da su pregovori u završnoj fazi za uspostavu charter letova.

“Zbog nesigurnog stanja na Bliskom Istoku, sigurno nećemo za desetak dana imati konačnu potvrdu za ovu avioliniju, a prema postavljenim planovima letovi bi trebali bili između Mostara i Bejruta tokom jula, augusta i septembra”, rekao je Đuzel.

Bejrut je jedan od najmodernijih gradova na Bliskom Istoku i glavni je, te najveći grad države Libanon koja je, usprkos ratnim sukobima susjednih zemalja, jedna od sigurnijih zona arapske regije.

Unazad nekoliko godina zbog svoje kulturne raznolikosti postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, a zbog svoje burne prošlosti u konstantnom procesu revitalizacije koja je odigrala važnu ulogu u očuvanju njegove kulturne baštine Bejrut je nazvan Parizom Bliskog Istoka.