Novosti

Uspješno realizovan projekt „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“


U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“ u organizaciji Udruženja Nova Vita iz Sarajeva. Projekt je imao za cilj pružiti podršku ženama/majkama djece s poteškoćama u razvoju i djece s invaliditetom.

„Projekt „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“ imao je za cilj pružanje podrške samohranim majkama koje imaju djecu s teškoćama u razvoju. U okviru projekta provedene su edukativne radionice i besplatne masaže za prethodno spomenutu skupinu žena. Sve planirane aktivnosti provedene su unutar prostorije Udruženja „Nova Vita“ u Sarajevu. Budući da se samohrane majke djece s teškoćama svakodnevno suočavaju s mnogim obavezama, pritiscima i različitim teškoćama, to dovodi do narušenog fizičkog i mentalnog zdravlja. Iz tog razloga, u okviru ovog projekta realizirane su aktivnosti koje su mogle na neki način doprinijeti poboljšanju zdravlja i lakšem nošenju s obavezama i stresnim situacijama“, kazala je organizatorica projekta Edina Attia.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.