Novosti

Izvedbom predstave „Ljubičasto“ ozvaničen početak dm kampanje za žensko zdravlje


U prepunoj sali Kamernog tetara 55 sinoć je, povodom početka nove dm-ove kampanje za žensko zdravlje, izvedena sjajno prihvaćena predstava „Ljubičasto“ redateljice Selme Spahić, koja tretira problem konzervativnosti i uskogrudnosti društva, nažalost često pravdanih brigom, dobrim namjerama pa čak i ljubavlju.

Dobro uigrana ekipa glumaca; Boris Ler, Maja Izetbegović, Sabit Sejdinović, Anja Kraljević i Tatjana Šojić, odabranoj publici, studenticama medicine i psihologije Univerziteta u Sarajevu, poznatim bh. urednicama i novinarkama te influensericama, predočila je izazove s kojima se žene svakodnevno suočavaju u bh. društvu, a koji se mogu negativno reflektirati i na mentalno zdravlje.

Upravo je žensko zdravlje, s akcentom na mentalno i menstrualno zdravlje, u fokusu ovogodišnje dm-ove kampanje tokom koje će biti organizirane različite aktivnosti s ciljem zaštite i unapređenja zdravlja žena, dok je ovaj najavni događaj za cilj imao da prisutne potakne na razmišljanje i djelovanje.

„Žensko zdravlje je tema kojom se kompanija dm aktivno bavi te različitim projektima i aktivnostima nastoji doprinijeti destigmatizaciji mentalnog i menstrualnog zdravlja žena, jer su to nažalost oblasti za koje još uvijek neki misle da treba da budu „iza paravana“. Cijenimo svaku hrabrost koja otvoreno progovara o problemima našeg društva pa smo se upravo zbog toga odlučili organizirati jedinstveni događaj za one dame za koje vjerujemo da će dalje svojim radom i angažmanom truditi se da rade isto, odnosno da djeluju protiv bilo kakvih predrasuda a promovišu različitost mišljenja, te zaštitu i brigu o zdravlju općenito“, izjavila jeAjla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm drogerie markt d.o.o. te dodala kako je kompaniji bila posebna čast ugostiti studentice medicine i psihologije te njima – kao i ostalim prisutnim damama – upriličiti jedinstvenu večer posvećenu upravo njima.

Nakon predstave, druženje zvanica i glumaca nastavilo se u foajeu Kamernog teatra 55, gdje se o problemu stigme nastavilo razgovarati u neformalnoj atmosferi. Kompanija dm je najavila da će se već na svom narednom događaju, koji se uveliko priprema, 7. dm ženskoj utrci, nastaviti govoriti o ženskom zdravlju – posebno onom fizičkom.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 92 prodavnice u 47 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 13.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno deset puta, od toga osam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.