Novosti

Uspješan Green projekat ASA Banke “Pika se ako recikliraš”


Danas se obilježava Svjetski dan zaštite, a ASA Banka kroz različite aktivnosti radi na podizanju svijesti o očuvanju okoliša.

U partnerstvu sa Kozumom i Mercatorom te Pika Karticom je uspješno završila Green projekat „Pika se ako recikliraš“, koji je trajao od 27. aprila do 19. maja 2024. godine. Tokom četiri vikenda, projekt je rezultirao recikliranjem impresivnog broja PET flaša, a među najaktivnijim učesnicima ove akcije, izdvojio se klijent ASA Banke Zoran Gligorević, korisnik platne Pika Kartice koji je prikupio 2.251 plastičnu bocu.

„Ideja ASA Banke da pokrene i uspješno provede akciju sakupljanja plastičnih boca, a pri tom za uloženi trud adekvatno izvrši nagrađivanje svojih klijenata, jedna je od hvale vrijedna promocija ekološke i društvene odgovornosti ASA Banke. Od trenutka kada sam saznao za ovu akciju, pronašao sam sebe u ulozi svojevrsnog ekologa koji će za svoj rad, vrijeme i trud na prikupljanju bačenih PVC boca po izletištima u okolini Sarajeva (Igman, Malo polje, Veliko polje, Bjelašnica, Jahorini, itd) dati svojevrstan doprinos očuvanju ljepote i čistoće naših planinskih izletišta i za to još biti nagrađen.  Hvala ASA Banci na prepoznavanju prilika i mogućnosti za direkno očuvanje  naših prirodnih ljepota i drugačijeg, inovativnog odnosa prema njihovim stalnim klijentima“ – izjavio je Zoran Gligorević, korisnik ASA Banka platne Pika Kartice.

“Pika se ako recikliraš” kampanja je provedena u partnerstvu sa Konzumom, Mercatorom i Pika Karticom s ciljem promovisanja odgovornog ponašanje prema okolišu te nagrađivanjem klijenata koji aktivno učestvuju u recikliranju.

Kroz ovaj projekt, ASA Banka je uspješno promovisala održivost i očuvanje okoliša, nagrađujući korisnike Platne PIKA Kartice, a cash back ponuda dodatno je motivisala klijente da se uključe u projekt, jer su klijenti ASA Banke  za svaku PET flašu bilo koje zapremine, ostvarili povrat od 0,20 KM na Platnoj PIKA Kartici. Ovakvi projekti ne samo da imaju pozitivan uticaj na okoliš, već i potiču svijest o važnosti očuvanja prirode.

ASA Banka je kroz ovu inicijativu potvrdila svoju ulogu društveno odgovorne finansijske institucije koja brine o okolišu, naglašavajući opredjeljenost Banke za projekte koji imaju za cilj održive prakse.

Iz ASA Banke se zahvaljuju svim učesnicima koji su podržali Green projekt „Pika se ako recikliraš“ najavljujući nove, slične inicijative u ostalim BH gradovima prema očuvanju okoliša koje doprinose boljoj i zdravijoj budućnosti u BiH.

ASA Banka, vodeća domaća  i snažna sistemska banka i oslonac privredi i stanovništvu je usmjerena  na brojne projekte koji unapređuju kvalitet života, životnu sredinu i stvaraju bolje uslove za mlade i lokalne zajednice širom BiH.