Turizam i ekologija

Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024: Doživite adrenalinsku avanturu na Neretvi!


Danas je počelo Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu, koje će se trajati do 15. juna 2024. godine. Ovaj događaj, organiziran od strane hotela Garden City Konjic, uz odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okuplja učesnike iz 12 zemalja Evrope. Preko 130 učesnika će se suočiti s brzacima rijeke Neretve, poznate po kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima.

Kategorije i Učesnici

U Konjic dolazi 30 timova koji će se takmičiti u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji. Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne duh zajedništva, ljubav prema prirodi i avanturistički životni stil koji rafting donosi. Cilj prvenstva je promovirati rafting kao ekološki održiv i društveno koristan sport, te istovremeno afirmirati Konjic i Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi.

Utrke

Takmičenje će obuhvatiti tri utrke: Slalom utrka, RX utrka i Spust utrka. Posebno ističemo noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Pozivamo sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

Ceremonija otvorenja

Veliko otvorenje prvenstva će se upriličiti u utorak, 11. juna s početkom od 20:00 sati kod Konjičke ćuprije, gdje će prisustvovati mnogi zvaničnici i gosti.

Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja i podržite najbolje europske rafting timove.

Više informacija možete pronaći na web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva

Dobrodošli u Konjic!