Novosti

Kristal doo sa jubilejom ulazi u stratešku transformaciju


Proteklog vikenda bh.kompanija Kristal d.o.o. u Vitezu je proslavila trideset godina uspješnog poslovanja u prisustvu preko dvije stotine uposlenih i tri stotine poslovnih partnera i prijatelja. Ovaj domaći brend svjetske kvalitete, jedan je od vodećih prerađivača stakla u regiji, te jedini u našoj zemlji koji proizvodi brodska stakla. U protekle tri decenije prodali su dvadeset miliona kvadratnih metara stakla što je pandan šesnaest hiljada ostakljenih nogometnih igrališta. Poslovni uspjeh duguju viziji da najbolje od obiteljskih vrijednosti ugrade u poslovnu filozofiju, u kojoj su pored vanredne kvalitete, savremene tehnologije na prvom mjestu ipak – ljudi.

„Sve je počelo prije trideset godina vizijom mog oca Nikole da napravi bh. kompaniju evropskih standarda. Trideset godina poslije svjedočimo ostvarenju te vizije sa sjajnim ljudima koji su s nama po petnaest ali i dvadeset godina“, ističe Matea Franjić, izvršna direktorica Kristal d.o.o. „Za poslovni uspjeh je potreban i vanredno kvalitetan proizvod, vrhunska tehnologija i poseban odnos s kupcima. A Kristal, naši klijenti kažu,ima sve!“, konstatuje Matea i najavljuje proces uvođenja nove organizacijske strukture koji će poduprijeti želju i viziju da se osigura održivi rast i razvoj ove uspješne kompanije.

Kristal u svojoj ponudi nudi vrhunske najsavremenije proizvode od stakla, a kako bi proizvodnju doveli do perfekcije, pokrenuli su i vlastitu laboratoriju za analizu kvalitete proizvoda i sirovina. Pored činjenice da jedini u BiH proizvode brodska stakla, u svojoj ponudi nude građevinska stakla, stakla za fasade, ograde, kuhinje i kupaonice, prilagođenog najsavremenijem dizajnu. Kristal stakla ukrasila su objekte širom svijeta, od BiH i regiona, Europe, pa sve preko Afrike, do Amerike i Azije, ali i, vjerovali ili ne i Australije.

Još od 2003. godine Kristal d.o.o ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja kvalitetom i okolišem prema međunarodnim normama ISO 9001 i ISO 14001, dok brojni certifikati, potvrde i odobrenja renomiranih certifikacijskih kuća potvrđuju kvalitet  njihovih proizvoda, kao i spremnost proizvodnih kapaciteta da odgovore različitim izazovima tržišta, obrade i tehnoloških operacija za različite namjene.

Kompanija Kristal trenutno broji 209 uposlenika, te još 17 uposlenika koji su zaposleni u kompaniji Kristal transport, koja ove godine slavi deset godina. „Posebno se još jednom želim zahvaliti svim uposlenicima i uposlenicama, kao i svim poslovnim partnerima i klijentima kojih je preko hiljadu, što su bili sa nama i kroz uspješna i izazovna razdoblja i što su dio našeg uspjeha! Sa takvim ljudima spremni smo za sve inovacije i nove poslovne poduhvate“, poručila je na kraju Matea Franjić, izvršna direktorica kompanije Kristal d.o.o.

Više o kompaniji na www.kristal.eu