Tema u fokusu

B2B susret u Vitezu: Je li vam poznat osjećaj kad vam računi dođu danas a vi ih odmah sutra platite?


Susret bonitetno pouzdanih kompanija održan je jučer u Etno selu „Čardaci” u Vitezu, u sklopu projekta Pouzdanost. Poslovne novine i LRC, članice LRC Grupacije, okupile su čak 35 kompanija iz različitih industrija.

Najveća domaća banka – ASA Banka pokrovitelj je projekta „Pouzdanost“ pod čijim okriljem se i održavaju B2B susreti, na kojim se razmjenjuju ideje i iskustva.

U izazovnom i zahtjevnom vremenu oni su ostali bonitetno pouzdani

Kompanije LRC Inkasso, Euro-express, Halcom, Minaco, BT Telecom Schenker, Triglav osiguranje, Triglav fondovi, Interact (OQema), Gala Decor, Trgošped i Interpromet predstavili su direktori i predstavnici kompanija, naglasivši važnost solventnog i tzv. zdravog načina poslovanja.

Je li vam poznat osjećaj kad vam računi dožu danas a vi ih odmah sutra platite? Najbolja refleksija bonitetno pouzdanih kompanija ogleda se upravo u toj rečenici. Kada ste likvidni i solventni, sposobni da izmirujete svoje obaveze odmah. 

Predstavnici kompanija: Gebrüder Weiss, Green light, Palavra, Interpromet, Buena vista, City Šped, Arcelor Mittal, Džananović transport, Euromas, Esof, Bossil, Bant , ITC Zenica, Shot, Mega gradnja, E&M BH – Pal, Srednjobosanske šume, Amer trans, RM Gradnja, Number one i Delta petrol govorili su o načinima poslovanja zbog kojih su visoko na ljestvici bonitetno pouzdanih.

Mjeseci iza nas bili su izazovni i period za poslovanje vrlo je zahtjevan. U masi blokiranih računa i obustavljenih poslovanja, ipak su u vrhu ostale kompanije koje su svojim likvidnim i odgovornim poslovanjem pokazale kako je moguće opstati i izdvojiti se na tržištu rada.