U fokusu

Upišite postdiplomski i doktorski studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu


Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je prvi fondacijski i najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini te multikulturalni centar naučnih aktivnosti usmjeren na uvođenje inovacija u obrazovanje i primjenu znanja kroz naučnoistraživački rad.

Ponuda postdiplomskih i doktorskih studija na IUS-u pruža jedinstvenu priliku za stjecanje zvanja magistra ili doktora nauka uz brojne prednosti. Prvenstveno se povećava konkurentnost na tržištu rada jer posjedovanje ovih zvanja omogućava kandidatima da steknu visoko cijenjena, napredna znanja i vještine. Osim toga, unapređuju se stručna znanja i vještine, što će doprinijeti dubljem razumijevanju i poznavanju odobrane oblasti. Kandidati se također uključuju u brojne naučnoistraživačke projekte, što im omogućava da steknu praktično iskustvo i daju vlastiti doprinos nauci. Povezivanje sa stručnjacima iz različitih oblasti je još jedna velika prednost, jer IUS omogućava umrežavanje sa priznatim stručnjacima i akademicima iz cijelog svijeta.

Postdiplomski i doktorski programi na IUS-u su fleksibilni i pristupačni. Master program traje jednu godinu i nosi 60 ECTS kredita, a povoljna školarina vrijedi za period od dvije godine. Doktorski studij traje tri godine i nosi 180 ECTS kredita. Sva nastava se izvodi na engleskom jeziku, što omogućava kandidatima konkurentnost i stručnost na svjetskom nivou.

IUS nudi širok spektar studijskih programa na postdiplomskom i doktorskom studiju. Na Fakultetu prirodnih i tehničkih nauka, kandidati mogu birati između programa kao što su Genetika i bioinžinjering, Računarska biologija, Računarske nauke i inžinjering, Elektrotehnika i elektronika, Mašinstvo, Arhitektura i Industrijski inžinjering. Fakultet umjetnosti i društvenih nauka nudi programe iz oblasti kliničke psihologije, vizualnih umjetnosti i dizajna vizualnih komunikacija, kulturoloških studija i engleskog jezika i književnosti. Fakultet menadžmenta i javne uprave nudi programe iz političkih nauka i međunarodnih odnosa, Master iz poslovne administracije (MBA), Master iz međunarodnog poslovanja i Master iz međunarodnih finansija. Pravni fakultet nudi programe iz komparativnog javnog prava i komparativnog privatnog prava.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu također ima snažnu međunarodnu saradnju. Naši zajednički programi sa Ludwigshafen University of Business and Society iz Njemačke omogućavaju studiranje u oblasti međunarodnog poslovnog menadžmenta. Pored toga, tu je i zajednički program sa Catholic University of Lublin iz Poljske u oblasti bioanalitičkih tehnologija.

Iskoristite ovu priliku da unaprijedite svoje obrazovanje i karijeru uz pristupačne i fleksibilne programe na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Prijavite se i postanite dio najbolje akademske zajednice u Bosni i Hercegovini!

Za više informacija o postdiplomskim i doktorskim studijima na IUS-u, posjetite stranicu: https://graduateoffice.ius.edu.ba/ ili pozovite na broj 033 957 151.