Novosti

Još jedna aviokompanija stiže u Tuzlu


Turska niskobudžetna aviokompanija AJet uspostavila je saradnju s Međunarodnim aerodromom u Tuzli. Prema potvrđenim informacijama, prvi let ka Istanbulu će ostvariti 7. oktobra ove godine.

Pregovori između menadžmenta Međunarodnog aerodroma u Tuzli i turske niskobudžetne aviokompanije AJet, rezultirali su uspostavom zajedničke saradnje.

Ova kompanij putnike iz Tuzle će prevoziti do Istanbula, a prvi let je zakazan za 7. oktobar ove godine. Uskoro se očekuje uspostava sistema za prodaju avionskih karata, a u ljetnom redu letenja bi se trebala naći i linija za Antaliju.

Inače, ovo je druga aviokompanija koja je u proteklih nešto više od mjesec dana iskazala zainteresiranost za uspostavu letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

Saradnja je već uspostavljena sa Pegasus Airlinesom, prodaja karata za Istanbul je počela prije nekoliko dana, a prvi avion s putnicima će poletjeti 3. augusta.

Dvije aktuelne saradnje bacaju novo svjetlo na tuzlanski aerodrom koji se našao u problemu nakon odluke Wizz Aira da zatvori svoju bazu, povuče dva aviona te drastično reducira broj linija.