Novosti

Premijer Nikšić i dopremijer Mijatović primili delegaciju Sarajevo Film Festivala


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i zamjenik premijera i federalni ministar Vojin Mijatović, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili su delegaciju Sarajevo Film Festivala, u kojoj su bili direktor Jovan Marjanović, administrativni direktor Dževad Mujan, te glasnogovornica Andrijana Copf.

Tom prilikom obje delegacije iskazale su zadovoljstvo da su Vlada Federacije BiH, ministarstva kulture i sporta, te okoliša i turizma, kao i Fondacija za kinematografiju i BH Telecom i ove godine među ključnim partnerima i sponzorima Sarajevo film festivala (SFF).

Ovo je bila i prilika da premijer Nikšić, u ime Vlade Federacije BiH, uputi čestitke ekipi koja, kako je istakao, neumorno radi na organizaciji ove značajne filmske manifestacije, prepoznate van granica naše zemlje, te okuplja najpoznatije filmske umjetnike sa prostora cijelog svijeta.

– Trideset godina tradicije manifestacije prepoznate u svjetskoj filmskoj industriji koja svake godine okuplja najpoznatije filmske radnike rezultat je prije svega predanog rada ljudi okupljenih u organizaciji SFF-a. Ponosno nastavljamo raditi zajedno – poručio je premijer Nikšić.