Novosti

Deset godina partnerstva: Mastercard povezuje ljude sa njihovim strastima i donosi posebne pogodnosti za neprocjenjivo iskustvo tokom Sarajevo Film Festivala


Sarajevo Film Festival, kao najznačajnija manifestacija u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, koja slavi sedmu umjetnost i donosi magiju filma, počinje 16. augusta. Ove godine Mastercard i Sarajevo Film Festival sa ponosom slave deset godina partnerstva, koje počiva na stvaranju neprocjenjivih iskustava i povezivanju ljudi sa njihovim strastima.

Sarajevo će 30. godinu zaredom zasjati posebnim festivalskim sjajem, a posjetioci će biti u mogućnosti postati dijelom ovog veličanstvenog filmskog događaja, te osjetiti dašak tradicije kojeg ova manifestacija nosi sa sobom.

Crveni tepih na Festivalskom trgu tokom osam dana bit će dovoljno velik za sve i mjesto susreta za posjetioce i filmske stvaraoce, te prilika da kroz prizmu umjetnosti doprinesu stvaranju inkluzivnijeg i pravednijeg društva.

„Mogu slobodno reći da je naša saradnja od poslovnog partnerstva prerasla u iskreno prijateljstvo, a ono što nas povezuje već cijelu deceniju je strast. U kompaniji Mastercard vjerujemo da su iskustva važna kao ono što se zaista pamti i posvećeni smo stvaranju veza sa našim korisnicima tako što se uključujemo u njihove strasti.

Ponosni smo na našu saradnju sa Sarajevo Film Festivalom koja iz godine u godinu jača kroz kontinuirana unapređenja digitalnih načina plaćanja tokom festivala, ali i kroz dodatne vrijednosti na polju inkluzije i jednakih prava. Našim korisnicima nastojimo pružiti neprocjenjiva iskustva i posebne pogodnosti tokom trajanja ove jedinstvene filmske manifestacije“, kazala je Jelena Sretenović, direktorica kompanije Mastercard za tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović dodao je:

„Partnerstvo sa Mastercardom u ovih deset godina u mnogočemu je unaprijedilo iskustva publike i gostiju Sarajevo Film Festivala. Obostrana želja bila je ponuditi neke nove vrijednosti i nove mogućnosti, unaprijediti njihovo iskustvo Festivala i osam festivalskih dana u gradu koji tih dana u augustu potpuno živi film i umjetnost. Mogu reći da smo od samog početka ciljeve koje smo postavili, u ovih deset godina ne samo ispunili nego i unaprijedili. Ova saradnja otvara vrata za nove mogućnosti i inicijative koje donose korist ne samo Festivalu, nego i širem društvenom i kulturnom kontekstu u kojem zajedno djelujemo.“

U sklopu nastojanja kompanije Mastercard da pomogne na polju inkluzije i rodnih prava u filmskoj industriji, koja se kao i bilo koja druga industrija susreće sa izazovima i različitostima u pogledu jednakih prilika, plaćenosti i rodnih stereotipa, po četvrti put bit će dodijeljena i Specijalna nagrada za promovisanje rodne ravnopravnosti. Ona se sada već kao tradicionalno priznanje dodjeljuje rediteljicama debitantkinjama kojima je podrška na početku karijere od izuzetnog značaja.

Kako su neprocjenjiva iskustva postala sinonim za Mastercard, i ove godine korisnici kartica uživaju u posebnim pogodnostima. Sve one koji se odluče iskoristiti prednosti modernih i sigurnih digitalnih tehnologija i plate svoje karte za Sarajevo Film Festival online Mastercard karticama putem web-stranice i mobilne aplikacije očekuje 20% popusta.

Osim toga, korisnike Mastercard kartica i posjetioce Sarajeva očekuju i dodatne pogodnosti sa partnerima iz oblasti transporta i urbane mobilnosti. Sve one koji koriste svoje Mastercard kartice za dopunu CentroCard računa ili E-karte sa 10 KM i više, očekuje bonus u vrijednosti od 25% na korisničkom računu. Mastercard korisnici koji po prvi put preuzmu BinBin aplikaciju i u okviru svog korisničkog računa sačuvaju Mastercard karticu dobijaju 10 KM dopune gratis.

Mastercard želi svim posjetiocima da istinski uživaju u festivalskim danima i različitim pogledima na svijet, stvarajući neprocjenjiva iskustva.