Novosti

Sarajevo sevdah soiree: Amira Medunjanin priredila nezaboravno veče na Žutoj tabiji


Sarajevska publika uživala je u nastupu, jedne od najpoznatijih i najboljih interpretatorki sevdalinke, Amire Medunjanin u okviru „Sarajevo sevdah soiree“ festivala. Svojim emotivnim izvođenjem sevdalinki Amira je još jednom pokazala zašto je smatraju jednom od najboljih ambasadorki ovog muzičkog žanra.

Na njenom repertoaru su se našle najljepše sevdalinke poput „Pjevaćemo šta nam srce zna“, „Ajde jano“, „Kad ja pođoh na Bentbašu“, ali i pjesme poput „Žute dunje“, „Dušo moja“, „Ako znaš bilo što“, „Teške boje“ koje su odzvanjale  prepunom Žutom tabijom. Izuzetno emotivan koncert završila je pjesmom „Što te nema“ nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz.

„Iznimna mi je čast što sam ovdje. Čestitam organizatorima na ideji da organizuju „Sarajevo sevdah soiree“, nadam se da će se festival proširiti sa Žute i na Bijelu tabiju i da će postati tradicija“, poručila je Amira tokom koncerta.

Naredni na repertoaru „Sarajevo sevdah soiree“ festivala su Jusuf Brkić i Zanin Berbić koji će 22. augusta od 20:30 sati izvesti tradicionalne bosanskohercegovačke ljubavne pjesme, rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke.

Karte su u prodaji direktno na Žutoj tabiji ili na Vilsonovom šetalištu u okviru manifestacije Ljeto na Vilsu, te putem online platforme kupikartu.ba.

Festival se realizira uz podršku: Grada Sarajeva, Turističke zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Federalnog ministarstva turizma i okoliša te Igora Stojanovića, potpredsjednika FBiH. Medijski partneri su: klix.ba, RSG radio i televizija Hayat.