Novosti

Lactalis BH i Mljekara Inmer: Sinonim za kvalitetu na 51. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


Lactalis BH, zajedno sa svojom Mljekarom Inmer, nastavlja tradiciju vrhunske kvalitete i inovacija, istaknutu na 51. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Na Sajmu, gdje se susreću tradicionalne vrijednosti i savremena tehnologija, Lactalis BH i Mljekara Inmer su ponovo dokazali svoju predanost izvrsnosti. Lactalis BH je generalni sponzor 51. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – poznatijeg kao Sajam šljive – ali je ujedno i nosilac tri prestižne nagrade koje su dodijeljene za kvalitet proizvoda.

Na ovogodišnjem Sajmu, koji je simbol kontinuiteta i inovativnosti u poljoprivrednom sektoru Bosne i Hercegovine, Lactalis BH je zasjao osvojivši tri zlatne medaljePriznanja su dodijeljena za Dukat tekući jogurt 2,8% 1kgDukat Brzo&Fino Mileram 30% 400g i Dukat Imuno mlijeko. Ove nagrade su dokaz da kvaliteta i ukus koji potrošači očekuju ne dolaze slučajno, već su rezultat predanog rada i visokih standarda koje Lactalis BH postavlja u svakom segmentu svog poslovanja.

Direktor tvornice Inmer, Edin Bahić je prilikom preuzimanja nagrada istakao važnost ovog događaja za kompaniju: “Sajam šljive je prilika da pokažemo plodove našeg rada i inovacija koje kontinuirano uvodimo u našu proizvodnju. Nagrade koje smo osvojili su potvrda da je naš trud prepoznat i cijenjen, ne samo od strane stručnjaka već i od naših potrošača. Lactalis BH nastavlja sa predanim radom, težnjom ka izvrsnosti i razvojem proizvoda koji zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse.”

Ovaj uspjeh je još jedan u nizu koji potvrđuje Lactalis BH kao jedan od lidera u mliječnoj industriji, a Mljekara Inmer kao srce te industrije u Bosni i Hercegovini. S ponosom gledamo u budućnost, znajući da je svaki proizvod koji izađe iz naših pogona, proizvod koji nosi pečat kvalitete i tradicije, poručili su iz Lactalisa.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od svojih 1.400 kooperanata – domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina u Francuskoj a kod nas je poznata je po svojim brendovima Dukat, Domaće blago, Président, Galbani, Stay Strong, Alpsko mleko i Parmalat koje proizvodi ili distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine.