Novosti

Dvodnevna radionica ‘Upravljanje lancima nabavke’ u Sarajevu


Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u suradnji s Privrednom komorom Federacije BiH i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organiziraju dvodnevnu specijalističku radionicu o “Upravljanju lancima nabavke” 5. i 6. juna u Sarajevu.

Radionica je namijenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanijama iz automobilske industrije koje su dobavljači i/ili planiraju postati dobavljači svjetski poznatim proizvođačima automobila.

Predavač na radionici je renomirani stručnjak i konzultant iz Sjedinjenih Američkih Država Martin Mirsky, s više od trideset godina radnog iskustva u oblastima upravljanja i optimizacije lanaca nabavke u zemljama Europe, Azije i Sjeverne Amerike.

Radionica će pružiti opće razumijevanje što će biti potrebno da se postane preferirani dobavljač i kako najbolje upravljati zalihama.

Nakon završetka radionice, planirani su individualni sastanci s kompanijama, tokom kojih će konzultant raditi s kompanijama kako bih pružio specifične preporuke uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje.

Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.

Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) je trogodišnji USAID-ov program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije BiH u Europsku uniju i regionalna tržišta. Takvo što namjerava se ostvariti prvenstveno putem programa dodjele bespovratnih sredstava domaćim malim i srednjim poduzećima te organizacijama koje predstavljaju poduzeća s izvoznim potencijalom u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila, obuće i kože, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.