Novosti

U Visokom otvoren 29. maloprodajni objekat Hifa Petrola


U četvrtak, 8. februara 2018. godine Hifa Petrol je otvorila novu benzinsku pumpu  u Visokom, u naselju Muhašinovići, saopšteno je iz ove kompanije.

U sastavu benzinske pumpe Hifa Petrol pored visokokvalitetnog goriva vrhunskih perfomansi, nalazi se brendirana trgovina „HP SHOP”, vlastita linija visokokvalitetnih motorna ulja HG Line,  a uskoro će kupci moći koristiti i mjenjačnicu za razmjenu novca.

Tri godine zaredom, 2015, 2016 i 2017 Hifa Petrol d.o.o. je proglašena za najuspješniju naftnu kompaniju u kategoriji “100 Najvećih u BiH” po izboru Poslovnih Novina.  U  2017-oj godini Hifa Petrol  je otvorila sedam novih maloprodajnih objekata, tako da je sa otvaranjem ovog objekta u Visokom ukupan broj pumpi 29 u preko 20 gradova širom BiH.

“Naš cilj je ispuniti energetske potrebe društva, na način koji je ekonomski, društveno i ekološki održiv, sada i u budućnosti”, istakao je pomoćnik direktora Ahmed Ahmetlić. Radno vrijeme ove benzinske pumpe je od 6 do 23 sata. Otvorenjem ove poslovne jedinice direktno su obezbijeđena četiri  radna mjesta, te kompanija Hifa Petrol trenutno upošljava 310 radnika.