Novosti

U Mostaru konferencija o klimatizaciji, ventilaciji, grijanju i hlađenju


Naučno-stručna konferencija “Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje” održat će se 28. i 29. marta u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju, ventilaciju, grijanje i hlađenje.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje, najavili su organizatori.

Konferencija se sastoji iz dva dijela, i to prezentacije naučnih i stručnih radova i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna vik sistema.

Petu po redu konferenciju organizira kompanija Sfera d.o.o. Mostar, u suradnji s Mašinskim fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara.

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom navedenih elemenata dobrodošle su da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.