Novosti

Vaillant podržao 5. naučno-stručnu konferenciju SFERA 2018


U Mostaru će 28. i 29. marta ove godine biti održana 5. naučno-stručna konferencija SFERA 2018 posvećena ventilaciji, klimatizaciji, grijanju i hlađenju, a jedan od pokrovitelja ove konferencije je Vaillant.

Ova kompanija nudi korisnicima širom svijeta energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sisteme grijanja, hlađenja i ventilacije, sa naglaskom na obnovljivim izvorima energije. Sva Vaillantova rješenja kombiniraju održivu, inteligentnu i naprednu tehnologiju u struci.

Proizvodni program obuhvata solarne sisteme, dizalice topline, ventilacijske sisteme (rekuperatore zraka), visokoučinkovite kondenzacijske plinske uređaje za grijanje, električne uređaje za grijanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaje, pločaste radijatore te kompletan program regulacije.

Kao firma u porodičnom vlasništvu, orijentirana ka budućnosti, Vaillant preuzima posebnu odgovornost za društvo, okoliš i uposlenike. Vaillant se ubraja u pionire među vodećim poduzećima i uspješno brani svoju poziciju tržišnog vođe na području tehnike grijanja i ventilacije u Europi.

Inače, Konferencija SFERA preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju,  ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće  vizije o ovim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i  otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna vik sistema, u drugom dijelu konferencije.