Novosti

U programu podrške mladima u BiH 500 učesnika iz 10 gradova


Program Coca Cola podrške mladima počeo je danas s ciljem osnaživanja mladih, a ove godine će biti realiziran u deset gradova u Bosni i Hercegovini.

Radionice će biti održane u period od marta do septembra, a osmišljene su da prepoznaju, razvijaju, osnažuju i motiviraju mlade na uspjeh kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Projekt je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije na tržištu.

Kako je kazao direktor prodaje Coca Cole BiH Darko Šaravanja, program će u ovoj godini proći 500 mladih iz BiH.

“Gradovi u kojima će mladi sudjelovati u radionicama su: Sarajevo, Tuzla, Bihać, Zenica, Banja Luka, Mostar, Livno, Trebinje i Istočno Sarajevo. Cilj radionica je da potaknemo mlade da se educiraju što više prije zaposlenja, jer ih želimo učiniti konkurentnijim na tržištu rada”, kazao je Šaravanja.

Predavačica životnih vještina Bojana Blažević kazala je da je cilj nezaposlenim pojedincima, motiviranim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada.

“Kroz ovaj program omogućeno je učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada. Kroz program će biti obrađene teme kao što su samorazumijevanje i samorazvoj, interakcija i umrežavanje, upravljanje projektima, komunikacija, efikasno upravljanje vremenom, poslovno planiranje, pregovaračke vještine, finansijska pismenost, te prodajne vještine”, istakla je Blažević.

Svi mladi koji uđu u program dobijaju potvrdu o završenoj obuci koju mogu priložiti uz CV prilikom apliciranja za posao.