Tema u fokusu

Elit Nutrition ostvario rast, u kompaniji ponosni na saradnju sa sportistima


Piše: Alen Mehanović

Kompanija Elit Nutrition aktivna je od 2010. godine na polju distirbucije i prodaje suplementacije, ishrane i opreme kako za vrhunske sportiste, tako i za rekreativce i sve one sa aktivnim načinom života.

Također, ova kompanija je uvoznik i distributer vrhunskih svjetskih brendova, kao što su: Universal Nutrition – Animal, TwinLAB, Labrada, Nutrabolics, Mutant, bPI Sports, Gaspari i najbrže rastućeg evropskog brenda BODY&Fit Sports Nutrition.

Poslovna politika kompanije zasniva se na apsolutnom povjerenju u odnosu sa našim klijentima i pružanju podrške i savjeta, kako za suplementaciju i ishranu tako i za trening. Naš tim čine profesionalni sportisti iz raznih disciplina koji klijentima stoje na raspolaganju”, saopćili su iz kompanije.

Elit Nutrition u prošloj godini zaslužio je status bonitetno pouzdane kompanije, a i potom je nastavio uspješno poslovati.

Ostvarili smo evidentan napredak i unaprijedili poslovanje. Povećan je obim prometa, a rast je za oko 25 posto. Paralelno s tim odlučili smo osnažiti radni kadar, te zaposlili četiri osobe, a sada naš tim broji 14 zaposlenih”, rekao je Faris Čukojević za Poslovne novine.

Ova kompanija ima maloprodajnu mrežu širom BiH, a ako je suditi prema rezultatima na početku ove godine, ostvariti će još bolji rezultat.

I u ova četiri mjeseca ostvarili smo rast, što nas krasi od samog početka. Prisutni smo širom države na sajmovima, a posebno smo ponosni na saradnju sa vrhunskim sportistima i sportskim kolektivima. Danas je to teško, s obzirom na to da podrška u vrhunskom sportu ide paralelno s rastom i bilo je potrebno izgraditi reputaciju kako bismo uopće bili u mogućnosti da sarađujemo. Mogu reći da smo dvoljno jaki da možemo ispoštovati njihove želje”, zaključio je Čukojević.