Novosti

Express Courier – UPS na B2B susretu predstavio planove kompanije za ovu godinu


Bonitetna agencija LRC i Poslovne novine članice LRC Group nastavljaju uspješne B2B susrete, a prvi takav ove godine je održan protekle sedmice u hotelu Han na Bjelašnici uz podršku i pokroviteljstvo Ziraat Bank BH d.d. Sarajevo te partnera Vanjskotrgovinske komore BiH.

Na ugodnom druženju izneseno je mnoštvo korisnih ideja, a sklopljeni su i novi poslovi.

Express Courier – UPS, licencirani zastupnik za UPS i UPS SCS u BiH je petu godinu zaredom specijalni logistički partner projekta Pouzdanost 2020.

Skupu se obratio Mirza Bavčić, generalni direktor i suvlasnik ove najstarije i najveće kompanije u svijetu za dostavu brze pošte.

On je naglasio kako je definitivno konkurentska prednost biti pouzdan, a prisutne je upoznao i o planovima kompanije u ovoj godini.

Naš fokus u 2021. godini će biti na razvoju digitalne transformacije kako bi unaprijedili B2B i B2S segment, kao i značajne investicije koje će biti uložene u logistički medicinski „Health Care“, te ćemo se fokusirati na mala i srednja preduzeća“, kazao je Bavčić.

Ono što je značajno za kompaniju je to da u toku pandemije nisu otpuštali ljude, šta više povećali su broj zaposlenih, te uredno izmirivali financijske obaveze kako prema zaposlenim tako i prema poslovnim partnerima. Iskoristili su priliku da pokažu društvenu odgovornost tako što su zajedno sa drugim članicama Američke trgovačke komore u više navrata besplatno dostavljali neophodne medicinske potrepštine kliničkim centrima i zdrastvenim ustanovama.

Slogan ”Učinkovitost, Pouzdanost i Stručnost’‘, temelj je poslovanja ove kompanije, a radi se o vrijednostima kojih se pridržavaju i na osnovu kojih su stekli dugogodišnje povjerenje klijenata i partnera.