Tema u fokusu

Bar-floor raste i pored određenih sputavanja


Piše: Alen Mehanović

Kompanija Bar-floor d.o.o. jedna je od vodećih građevinskih kompanija u srednjoj Bosni. Prateći  trendove  i potrebe tržišta, uposlenici ove kompanije nastoje udovoljiti zahtjevima njihovih klijenata kako bi im pružili što bolji proizvod i uslugu.

Iz preduzeća ističu kako su veoma ponosni na poslovne rezultate, na zadovoljne klijente i partnere, kao i na reprezentativne infrastrukturne objekte. Inače, kompanija Bar-floor jedan je od dobitnika LRC certifikata “Zvijezda bonitetne pouzdanosti” kao jedne od najvažnijih kategorija za stabilan rast i razvoj poslovanja tvrtki u Bosni i Hercegovini, priznanja koje ima tek nešto više od 12 posto registriranih pravnih subjekata u BiH.

Mi radimo i doprinosimo, ali država nas sputava. Konstantan problem imamo s njima, a kada bi se političari konačno uspjeli nešto dogovoriti, svima bi nam bilo bolje”, rekao je na početku razgovora za Poslovne novine vlasnik kompanije Valentino Barbić.

Njegova firma bilježi stalni rast, a protekla godina završena je u dobrom plusu. Barbić nam je otkrio da je riječ o rastu za nekih 50 posto, a paralelno s tim proširen je i radni kadar u istom omjeru. Kada su u pitanju novi projekti, za dva mjeseca planirano je otvorenje hotela od oko 3.000 kvadrata u Kiseljaku.

Novi hotel donijeti će značajne smještajne kapacitete, te niz sadržaja koji Kiseljaku nedostaju, kao što su dvorane za sastanke, bazen, spa-centar, a kojih nema otkako je hotel Dalmacija prestao s radom.