Novosti

Holdina uručila donacije vatrogasnim društvima


U sklopu aktivnosti “Maj – mjesec zaštite od požara”, Holdina je provela pokazne vatrogasne vježbe u saradnji sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Sarajevo i Vatrogasnim društvom Bugojno. U znak zahvalnosti na dugogodišnjoj saradnji i pomoći pri održavanju visokog stepena spremnosti za zaštitu od požara, te kao znak podrške njihovom djelovanju, Holdina je ovim vatrogasnim društvima uručila i donacije.

Svake godine tokom maja, mjeseca zaštite od požara, u Holdini se provode redovne pokazne vježbe u saradnji sa stručnim vatrogasnim službama s ciljem unapređenja stanja zaštite. Visoku razinu sigurnosti u svom naftnom postrojenju u Podlugovima, te na benzinskim stanicama, Holdina postiže kontinuiranom edukacijom kroz vježbe i preventivne provjere. U sklopu ovogodišnjih aktivnosti provedena je provjera ispravnosti raspoložive vatrogasne opreme, edukacija za zaposlenike, te pokazna vatrogasna vježba. Tom prilikom uručene su donacije za vatrogasna društva kao doprinos dugogodišnjoj saradnji na prevenciji zaštite od požara.

Zbog prirode naftne industrije, zaštita od požara ključan je element sigurnosti. Tokom godine u Holdini se aktivno provode mjere zaštite, kako bi kupcima, klijentima i zaposlenicima obezbijedili sigurno okruženje, te djelovali preventivno i odgovorno prema zajednici u kojoj Holdina djeluje. Na taj način kontinuirano se daje doprinos sigurnosti, brizi za ljude i okolini.