IT i Tehnologija

Schneider Electric: partnerima iz središnje i jugoistočne Europe predstavljeni najnoviji svjetski IT trendovi


Schneider Electric, vodeća kompanija u području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, 29. i 30.maja u Zagrebu je organizirala okupljanje za više od sto svojih distributera i partnera iz središnje i istočne Europe. Kroz nove proizvode, kao i predavanja, menadžeri i stručnjaci iz kompanije Schneider Electric osvrnuli su se na izazove budućnosti, stanje u regiji po pitanju razvoja IT tehnologija, kao i na pitanje brzorastućeg tržišta. Predstavnici distributera i partnera, među kojima su i uspješne kompanije kao King ICT, DISS, Enel PS, M San, Advant, MEP itd.,između ostalog, imali su priliku da čuju izlaganje jednog od vodećih svjetskih Channel Executiva ove decenije, Roba McKernana, višeg potpredsjednika za europsku zonu i nadgledanje upravljanja globalnih IT kanala Schneider Electrica.

“Ova je regija za Schneider Electric odlično razvijena, a pogotovo nas uzbuđuje razvitak regionalnog IT tržišta. Sve veća potražnja kupaca za kvalitetnim strategijama cloud computinga predstavlja odličnu priliku za naša IT odjeljenja. Pogledajte koliko je Edge computing postala ‘vruća’tema u zadnjih pet godina. Prema novim trendovima možemo vidjeti da se pojavljuje i potreba za razvijenom IT okolinom gdje kupci žele imati cloud, lokalnu i IT distribucijsku strategiju. Takvi trendovi odlična su prilika za Schneider Electric, naše partnere i IT odjeljenja u ovoj regiji. Dvije su stvari koje će razvijati cloud tržište u ovoj regiji: prvo je sve veća potreba za takvom tehnologijom u poslovnom svijetu gdje firme trebaju sve podatke kako bi stvarali veći profit, dok je drugo velika potreba u kućanstvima i gaming svijetu.” – izjavio je Rob McKernan.

Dolazak Roba McKernana, kao i Francesca Quera, potpredsjednika IT odjeljenja Schneider Electrica za središnju i istočnu Europu, pokazatelj je svjesnosti o važnosti razmjena iskustva različitih tržišta te kolika je važnost ovog sastanka, budući da je označio prvu posjetu visokih predstavnika kompanije Schneider Electric u regiji.

“Osobito mi je drago što su Rob i Francesco došli u Zagreb.Njihove visoke pozicije unutar kompanije daju cijelom okupljanju na važnosti i pokazatelj su da radimo dobar posao. Oni imaju veliki utjecaj na naše poslovanje i smjer razvoja naših proizvoda kako bismo bili što bolji u pružanju pravih rješenja ne samo u našoj regiji nego i u svijetu. U ovoj regiji postoji jako puno znanja i podatkovnih centara koji su na visokom nivou što se tiče sigurnosti i pouzdanosti. Naš način života ide ubrzanim korakom prema povezanosti, a IT infrastruktura to treba konstantno pratiti, kako bismo osigurali vrijeme neprekidnog rada koje očekuju naši korisnici. To je naša najveća zadaća” – izjavio je Jernej Urbas, prodajni menadžer Schneider Electrica za Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Distributeri i partneri iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Srbije i Izraela kroz dvodnevna predavanja upoznati su s najnovijim svjetskim IT trendovima, te rješenjima s kojima Schneider Electric odgovara na izazove budućnosti. Na samom okupljanju je predstavljeno i nekoliko novih proizvoda kompanije Schneider Electric kojima se nastoji osigurati kvalitet kojem danas vjeruju milijuni IT stručnjaka iz cijelog svijeta – APC EasyUPS u jednofaznoj i trofaznoj verziji, kao i prvi cloud based monitoring s APC Smartconnect updateom na APC Smart UPS seriji. Uz predstavljanje novih proizvoda, okupljanje je došlo i neposredno nakon nove osvojene nagrade Schneider Electrica, čiji je sistem podatkovnog centra HyperPod™ u Londonu osvojio nagradu za «Data centar inovaciju godine». Time je potvrđeno kako Schneider Electric stavlja poboljšanje inovacija na svim nivoima u fokus svojeg poslovanja.

“Što se tiče trendova u IT industriji oni prate društvo koje ima potrebu biti sve više povezano. Vjerujem kako će tehnologija Lithium-Ion kao i cloud rješenja, koju koriste naši UPS-ovi, uskoro promijeniti cijeli svijet. To se prvenstveno odnosi na spremanje podataka i ugljični otisak, jer Lithium-Ion tehnologija popunjava jaz industrije kroz ispunjavanje potražnje kupaca za veću elastičnost, pojednostavljeno održavanje i niže troškove vlasništva” – zaključio je Jernej Urbas.