Novosti

Nakon 27 godina danas kreće voz na relaciji Sarajevo – Bihać


Danas u 8.30 sati u Sarajevu će biti održana ceremonija i pres-konferencija povodom promotivne vožnje BH vozom na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo. Polazak voza sa Željezničke stanice iz Sarajeva planiran je za 9 sati, dok će u 17.30 biti upriličen svečani doček voza u Bihaću na Željezničkoj stanici.

Ova relacija tako je uspostavljena ponovo nakon 27 godina i to “BH vozom” na relaciji Sarajevo – Bihać.

Realizacijom projekta Željeznice FBiH ispunjavaju svoj cilj, a to je povezivanje svih većih bh. gradova u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, što će omogućiti i nove razvojne projekte koji će biti u funkciji građana i bh. privrede.

Premijer FBIH Fadil Nović nedavno je u jednom intervjuu za rekao da Željeznice Federacije po prvi put nakon rata posluju pozitivno.

“Ovo je danas jedno zdravo javno poduzeće koje se više ne mora boriti za opstanak već koje pravi razvojne planove. Brzo kreće ljetni voz prema Jadranu, biće uspostavljen i željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Bihać. Ovo su sve rezultati uspješne suradnje s Vladom Federacije i uspješno provedene restrukturacije kompanije”, rekao je Novalić.