Novosti

Poziv za učešće na B2B sastancima na Sarajevo Unlimited


Preduzetnički, inovacijski i edukacioni centar Networks u Sarajevu organizuje treći regionalni Forum inovacija, preduzetništva i tehnologije Sarajevo Unlimited 2018, u periodu od 5. do 7. novembra.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited Foruma donosi sa sobom spajanje sa inicijativnom CEEC 16 + 1 (zemlje Centralne i Istočne Evrope i Kina), odnosno spoj 11 zemalja Evropske Unije i pet zemalja regije sa ciljem pospješivanja saradnje u oblasti inovacija, tehnologije, nauke i preduzetništva. Očekuje se 400 stranih delegata (100 iz Narodne Republike Kine i 300 delegata iz 16 zemalja Baltika i regije) i to predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnike univerziteta, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova.

Tokom tri dana trajanja događaja, pored svečane ceremonije otvorenja, spoj dvije platforme donosi i forum sa panelima o saradnji u oblasti inovacija, predstavljanje projekata od zajedničke važnosti za sve zemlje učesnice, B2B sastanke, izložbeni sajam inovativnih proizvoda/servisa, 3D dostignuća i novih tehnologija, besplatne trodnevne tematske radionice, te posjete lokalnim hubovima i korporacijama.

Tema vodilja ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja članica inicijative 16 + 1, sa posebnim akcentom na izgradnji pametnih gradova, strategija za isti i najboljih praksi zemalja članica u vezi s tim.

Kao što je pomenuto iznad, u okviru događaja Sarajevo Unlimited 2018 će se održati 6. novembra i B2B sastanci privrednika iz BiH, zemalja CEEC i NR Kine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Networks (Sarajevo).

B2B sastanci će se održati u hotelu Holiday u sali Hercegovina u terminu 14.30 – 16 sati. Registracija učesnika počinje u 14 sati.

Članovi delegacije kineskih kompanija posluju u  raznim privrednim oblastima (inteligentna proizvodnja, poljoprivreda, hemijska, auto industrija, energetika i dr.), a naglasak je na inovacijama i tehnologiji.

”Ovom prilikom pozivamo bh. kompanije koje su zainteresovane za učešće na B2B sastancima da se pridruže skupu, te informišemo da je prethodna prijava učešća obavezna. Popunjen prijavni obrazac se može dostaviti najkasnije do 31. oktobra na e-mail: [email protected] ili na fax: 033 566 239. Kontakt osoba je Ivana Knezević (tel: 033 566 237).

Svi koji su zainteresovani za učešće u drugim aktivnostima predviđenim programom događaja Unlimited 2018, više informacija o samom događaju i načinu učešća i registracije mogu pronaći na zvaničnoj web stranici događaja: https://www.weareunlimited.ba/.