Novosti

Synergy Soft d.o.o. najuspješnija startup kompanija osnovana u Kaknju u 2018.


Synergy Soft d.o.o., softverska startup kompanija sa sjedištem u Kaknju, koju su u martu 2018. godine osnovala dvojica mladih poslovnih entuzijasta Alem Zekić, magistar elektrotehničkih nauka, i Edin Bjelopoljak, diplomirani ekonomista, prema svim rezultatima poslovanja u 2018. godini zauzima prvo mjesto kao najuspješnija novoosnovana kompanija na području općine Kakanj u 2018. godini.

Pored domaćeg tržišta, 2019. godina je u znaku otvaranja saradnje sa skadinavskim klijentima, te nastavak i unapređenje saradnje sa klijentima iz Njemačke i Švicarske.

U prvih devet mjeseci poslovanja, kompanija isporučuje softverska rješenja prema preko 30 klijenata iz Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Zenice, Visokog, Bihaća, Tešnja, Kaknja, te prema međunarodnim klijentima iz Njemačke i Švicarske, kao i međunarodnim misijama u Bosni i Hercegovini.

Synergy Soft d.o.o. je u prva tri kvartala zaposlio četiri VSS lica, i sa ponosom ističe da se radi o mladim kakanjskim stručnjacima koji su se odlučili na radni angažman upravo u svom rodnom gradu. Uz povećanje ljudskih resursa, Synergy Soft d.o.o., iz postojećeg vlastitog prostora od 60 m2 ima tendenciju širenja na radni prostor sa preko 120 m2 i novim upošljavanjem u 2019. godini.

”Tendencija širenja poslovanja obuhvata i otvaranje poslovne jedinice u Sarajevu, kako bismo ispoštovali zahtjeve naših klijenata u pogledu odziva i suporta prema već ugovorenim projektima. U 2019. godini donosimo nova bh. softverska inovativna rješenja, sa fokusom na sigurnost, dostupnost i univerzalnu primjenu, kako za građane, tako i za privredna društva”, istaknuli su iz kompanije koja je na bh. tržištu poznta po inovativnim softverskim rješenjima eParlament za vijeća, skupštine i vlade, BH Smart School za osnovne i srednje škole, Synergy CMS Media za medijske kuće, Synergy Easy Time za privredna društva, te Synergy 2 Insurance za osiguravajuće kuće i agencije.