Novosti

Mann+Hummel BA i MS&Wood pobjednici AHK nagrade za stručno obrazovanje 2018.


Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini dodijelilo je AHK nagradu za stručno obrazovanje 2018./2019. a prvo mjesto podijelili su Mann+Hummel BA d.d. Tešanj zajedno sa Mješovitom srednjom školom Tešanj i MS&Wood d.d. Fojnica zajedno sa Srednjom mješovitom školom “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Drugo mjesto pripalo je Srednjoj stručnoj školi Džemal Bijedić Goražde zajedno s kompanijom EMKA Bosnia d.o.o. Goražde, a treće mjesto Srednjoškolskom centru Hadžići zajedno sa TIDC d.o.o. PJ Tarčin Forest Resort & Spa, Mrkulić-Company d.o.o. Sarajevo-Ilidža, Termalna rivijera d.o.o. Sarajevo-Ilidža i Hoteli Ilidža Group Sarajevo-Ilidža.

Nagrada je namijenjena kompanijama i obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini koje se zajednički, vlastitim inicijativama angažuju za praktično dualno stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.

Od 31 pristigle prijave kompanija i stručnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, žiri je odabrao ukupno četiri pobjednika.

Nagrade su predstavnicima kompanija i obrazovnih institucija lično uručili ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann zajedno sa predstavnicom Saveznog ministarstva za privredu i energiju Njemačke (BMWi) Martinom Kolberg i zamjenikom direktora Predstavništva njemačke privrede u BiH Davidom Parkmannom.