Tema u fokusu

Olakšajte vaše poslovanje, koristite Halcom rješenja


Kompanija Halcom pionir je u oblasti razvoja savremenih rješenja za platne sisteme u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, a brojevi govore sami za sebe. Prisutnost na osam tržišta EMEA, rješenja u više od 60 banaka kao i u dvije centralne banke i klirinške kuće, pozicionirali su Halcom kao vodećeg dobavljača tehnoloških rješenja za finansijske institucije.

Više od 150.000 kompanija na osam tržišta širom Evrope, Srednjeg istoka i Afrike koriste rješenja ove kompanije, a Halcom vole i pravna lica u Bosni i Hercegovini. Naime, više od trećine svih aktivnih pravnih lica u BiH izabralo je Halcom zbog sigurnosti, jednostavne upotrebe, mogućnosti prilagođavanja potrebama poslovanja kroz jednu elektronsku platformu sa računima u 14 banaka u BiH i mogućnosti automatizacije elektronskog poslovanja između elektronske banke i računovodstvenog (ERP) sistema.

”Našim krajnjim korisnicima omogućena je potpuna iskorištenost elektronskog multibank rješenja koje kroz jednu aplikaciju omogućava pregled i rad sa svim računima u Halcom sistemu. Nudimo maksimalnu sigurnost osiguranu kroz digitalni certifikat uz pomoć PKI tehnologije (enkripcija svih podataka). Podržavamo sve globalne sigurnosne standarte i naš dosadašnji učinak je besprijekoran”, poručili su iz Halcom d.o.o. Sarajevo.

Halcom nudi širok izbor elektronskog bankarstva za preduzeća – od klasične elektronske banke na klientu – Hal E-Bank do web (Halcom eBank Business) i mobilne verzije elektronske banke (Halcom mBank Business), digitalne potrvde i Automatizacije bankarskog poslovanja za preduzeća.

Specifične i dobro osmišljene funkcionalnosti u elektronskom bankarstvu omogućavaju preokupiranim vlasnicima malih i srednjih, a posebno većih preduzeća lakše upravljanje finansijama i likvidnošću. Ovo im pomaže da se nesmetano fokusiraju na rad, rast i razvoj kompanije. Najvažnije funkcionalnosti, pored standardnih domaćih i ino plaćanja, su isplate plaća, plaćanje faktura elektronski, proces rada sa više korisnika, višekorisnički proces odobravanja platnih naloga, upravljanje finansijama, praćenje tokova gotovine, analiza najpovoljnijeg dobavljača/kupca… Halcomova rješenja elektronskog bankarstva koriste digitalni identitet i sistem zaštite od prevare, što je Halcomova primarna zadaća.

Prednosti zbog kojih Halcomova rješenja koristi najveći broj pravnih lica u BiH: Multibank rješenje – poslovanje kroz jednu elektronsku platformu sa računima u 14 banaka u BiH, Multiuser rješenje – više korisnika koji mogu pripremati i/ili potpisivati naloge, Multisign rješenje – više potpisnika na nalogu, Udaljeno potpisivanje – potpisivanje spremnjenih naloga sa bilo kojeg mjesta u svijetu, Rad na pojedinačnom nalogu ili paketom naloga, Potpuna kontrola nad poslovanjem preduzeća – lokalna instalacija na serveru ili računarima preduzeća, Fleksibilnost i efikasnost poslovanja – mogućnost rada sa elektronskom bankom sa više radnih stanica, više zaposlenika i više poslovnih jedinica, Maksimalna sigurnost – najveći stepen sigurnosti omogućen kroz digitalne certifikate PKI tehnologije (enkripcija svih podataka), Poslovanje po evropskim standardima – sistem koji u potpunosti slijedi EU regulative u pogledu tajnosti i zaštite vaših podataka, Automatizacija ERP (računovodstvenog) sistema sa elektronskom Halcom bankom, Ušteda troškova i vremena pripreme, obrade i slanja naloga.

Više informacija o Halcom rješenjima elektronskog bankarstva možete pronaći na web stranici www.halcom.ba, putem email adrese [email protected] možete poslati upit na koji će vam osoblje kompanije u najkraćem mogućem roku odgovoriti ili pozvati kontakt broj +387 33 295 499.