VTKBiH – Pronaći adekvatno rješenje za Aluminij

VTKBiH – Pronaći adekvatno rješenje za Aluminij

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) su, iskazujući veliku zabrinutost za Aluminij d.d. Mostar, uputili molbu svim relevantnim institucijama da ulože dodatne napore kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za trenutnu situaciju.

VTKBiH je ukazao ne značaj preduzeća Aluminij čije poslovanje ima velik udio u vanjskotrgovinskoj razmjeni, kao i velik utjecaj na privredu u cjelini, u Bosni i Hercegovini i šire.

“Uzimajući u obzir više od 900 zaposlenika unutar kompanije, vanjske saradnike s kojima godinama surađuju i čije poslovanje ovisi o poslovanju kompanije Aluminij, smatramo da je trenutačna situacija neprihvatljiva i nedopustiva te da će se negativno odraziti na sveukupno stanje u Bosni i Hercegovini, socijalno nezbrinjavanje, povećanje kamatnih bankovnih stopa, neisplatama vjerovnicima koji ovise od unaprijed zaključenih ugovora i drugo”, objavila je VTK BiH na svojoj web stranici.

Naglašavaju da se samo aktivnom ulogom svih sudionika počevši od Vlade FBiH, upravljačkih struktura Aluminija d.d. Mostar, te drugih koji su dosad imali poslovni senzibilitet spram kompanije, može doći do adekvatnih rješenja.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.