Novosti

Centrotrans kupio tri nova autobusa Mercedes Tourismo


Na međunarodnim linijama Centrotransa od augusta počet će saobraćati tri nova autobusa čija investicija iznosi preko 1,5 miliona KM.

Riječ je o autobusima Mercedes Tourismo, a Centrotrans je prva kompanija u BiH koja je izvršila kupovinu autobusa Mercedes nove generacije koji opremljeni najsavremenijim sigurnosnim sistemima.

Pored toga, posjeduju posebnu, dodatnu opremu kao što je rampa za invalidska kolica utičnica od 220V i 230V, USB priključke, sistem upozorenja na frontalni sudar, sistem za upozoravanje prilikom prelaska u drugu traku, elektronski sistem kontrole stabilnosti ESP uključujući i ASR kontrolu proklizavanja itd.

Dva su vozila sa kapacitetom 51 sjedećih mjesta, dok je treći autobus kapaciteta 55 putničkih mjesta i ispunjavaju Euro 6 norme.

Novi Mercedesi Tourismo bit će angažovani na međunarodnim linijama i predstavljaju jednu od najznačajnijih investicija u 2019. godini.

Pored navedena tri autobusa Centrotrans je od mjeseca maja izvršio kupovinu ukupno 12 autobusa za gradski, prigradski i međunarodni saobraćaj.

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe naših korisnika.